De voordelen van vacuüm schakelinrichtingen

Source:

Tegenwoordig vacuüm schakelinrichtingen krijgen populariteit zeer snel. Sinds, is vacuümvermogenschakelaar meer veilig en betrouwbaar geëxploiteerd waar een aantal van de defecte en normale werking veel hoog is. Vacuüm in middenspanning schakelinrichtingen toepassing, schakelinrichtingen loopt uiteen van 3 tot en met 36 KV. De prestaties van een circuit breaker is voornamelijk afhankelijk van de diëlektrische medium gebruikt voor het blussen van de boog. Een ander groot voordeel van deze technologie, is dat vacuüm schakelinrichtingen bijna onderhoudsvrij.

Snelle Arc blussen

Tijdens de opening van de contactpersonen in de huidige toestand van de boekwaarde, metalen damp wordt geproduceerd tussen de contacten en deze metalen damp biedt een pad via welke elektrische stroom continue stromen tot de volgende huidige nul. Dit verschijnsel is ook wel bekend als vacuüm boog. Deze boog in de buurt van de huidige nul is gedoofd en de geleidende metalen damp is opnieuw verkorte op het contact oppervlak in een kwestie van micro seconden. Geconstateerd is dat slechts 1% van de damp opnieuw verkorte op boog is vergaderzaalde zijwand, en 99% van damp opnieuw gecondenseerd op het contactoppervlak van waar het was verdampt.

Lage boog energie in vacuüm

De energie afgevoerd tijdens boog in vacuüm is ongeveer een tiende van dat van olie en een kwart van die van SF6 gas. Lage energie dissipatie voornamelijk als gevolg van onderbreking van de lage tijd (als gevolg van kleine contact kloof) en kleine booglengte (dit is ook te wijten aan kleine contact kloof). Vanwege deze lage boog energie dissipatie, vacuüm schakelinrichtingen heeft te verwaarlozen contact erosie en dit geeft het bijna onderhoud gratis levensduur. Het is ook te worden opgemerkt dat, voor het breken van bepaalde huidige, de energie die nodig is door vacuümvermogenschakelaar is minimaal in vergelijking met lucht circuit breaker en olie circuit breaker.

Diëlektrische sterkte van vacuüm

Voor een bepaalde contactpersoon leemte biedt vacuüm, ongeveer acht keer meer diëlectrische sterkte dan lucht en vier keer meer diëlectrische sterkte dan SF6 gas in een bar. Zoals de diëlektrische sterkte zo hoog is, kan het contact hiaat van vacuümvermogenschakelaar worden gehandhaafd zeer klein. In deze kleine contact kloof, arc blussen is veilig mogelijk als gevolg van hoge diëlektrische sterkte en vacuüm heeft ook de kracht van snel herstel na onderbreking van de volledige boog op de volledige diëlektrische waarde op de huidige nul. Dit maakt vacuüm schakelinrichtingen meest geschikt voor het schakelen van de condensator.

Eenvoudig rijden mechanisme

In SF6, olie en lucht circuit breaker, is verkeer van contacten zeer weerstaan door sterk gecomprimeerde medium voor arc blussen kamer. Maar in vacuüm schakelinrichtingen, er geen medium is, en ook minder verkeer van contacten is stoppen vanwege haar kleine contacten kloof, vandaar rijden energie die nodig is veel kleiner, in dit circuit breaker. Daarom eenvoudig Lente-Lente operationele mechanisme is dat voldoende voor dit schakelinrichtingen systeem, geen noodzaak van hydraulische en pneumatische mechanisme. Eenvoudiger drijvende mechanisme geeft een hoge mechanische leven van vacuüm schakelinrichtingen.

Uit bovenstaande discussie is het bijna duidelijk dat de diëlektrische sterkte van vacuüm schakelinrichtingen zeer snel herstelt en contact erosie bijna verwaarloosbaar is.

Onderzoek
Your comments are welcome!
For more information about our brand and products, please feel free to contact us!
Please enter your email address:
Neem contact op met ons
Address: No.38, Gaoxin Road, Baoji, Shaanxi, China 721000
Tel: +86 917 3433818
Fax: +86 917 3433818
E-mail: joyelectric@126.com
skype:bjanna981106
Copyright © Shaanxi Joyelectric International Co., Ltd